Translate

maandag 25 juli 2016

Even schrikken

Afhankelijk van het weer, de al dan niet aanwezige campings en onze stemming, schatten we in of we kamperen, dan wel een hotelletje/appartementje boeken. Internet blijkt daarbij een onmisbare hulp. Booking.com levert vlot alle plaatselijk beschikbare herbergen, B&B, boerenbedrijven een meer fantasierijke overnachtingsgelegenheden.
Vandaag arriveren we in Narva, de grensplaats met Rusland, waar we een volgens de reviews 9,6 ingeschaald appartementje huren.
De grauwwitte, viezig groen uitgeslagen blokflats beloofden echter niet veel goeds. Wat hebben we nu in hemelsnaam gereserveerd?
Twee portieken zijn met bruin stalen, geblindeerde deuren afgesloten. Een code-display en magneetsensor tonen de inbraakprotectie.
Na wat geharrewar met telefoonnummers  bereiken we de eigenaresse die voor ons de vesting opent.
Het smerige halletje met vele muurbeschadigingen, een wirwar van pijpen, draden en stukken uit de trap, completeren de gribus.


Bij Booking.com scoort dit appartementje een 9,6. Dan moet er wel een wondertje gebeuren.
En inderdaad. Het sprookje van "Het lelijke eendje" is hier van toepassing.
Op de tweede verdieping opent zich een splinternieuw ingerichte kamer-met-keukenhoek-met-badkamer. Fraaie vitrage en overgordijnen.Wasmachine, koelkast.
Opgelucht.
Keurig, schoon.

Allerlei artikelen als wasmiddelen staan ook ter beschikking.
Onbegrijpelijk dat er inpandig zo'n éénkamerpaleisje is en niemand ook maar iets onderneemt om de zeer verpauperde entree op te knappen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten